Ο Χαρίδημoς  Κ. Τσούκας (www.htsoukas.com) είναι Καθηγητής Στρατηγικής Διοίκησης στην Έδρα Columbia Ship Management, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, και Διακεκριμένος Ερευνητής Καθηγητής Οργανωσιακής Συμπεριφοράς στο Πανεπιστήμιο Γουόρικ της Βρετανίας.

Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και απέκτησε το μάστερ στη Βιομηχανική Μηχανική από το Πανεπιστήμιο Κράνφηλντ της Βρετανίας. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στην κοινωνιολογία των οργανώσεων στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Εργάσθηκε στο ALBA Graduate Business School (Ελλάδα), και στα Πανεπιστήμια Μάντσεστερ, Έσσεξ και Στραθκλάϋντ της Βρετανίας.

Δεκάδες εργασιών του έχουν δημοσιευτεί σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά του πεδίου του. Οι δημοσιεύσεις και επιστημονική του απήχηση είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα: https://scholar.google.com/citations?user=VuPk39kAAAAJ&hl=en&oi=ao.

Διετέλεσε διευθυντής (Editor-in-Chief) του κορυφαίου διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Organization Studies (2003-2008) και είναι μέλος του επιστημονικού συμβουλίου διάφορων ακαδημαϊκών περιοδικών.

Αναγορεύτηκε σε Doctor of Science από το Πανεπιστήμιο Γουόρικ (2014). Έχει λάβει το Κυπριακό Βραβείο Έρευνας-Διακεκριμένος Ερευνητής από Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (2016). Έχει εκλεγεί Επίτιμο μέλος του European Group of Organization Studies (2016) and έλαβε το βραβείο Joan Martin Trailblazer Award από την Αμερικανική Ακαδημία Διοίκησης (2016).

Είναι συνιδρυτής και συνδιοργανωτής του ετήσιου, διεθνώς έγκυρου επιστημονικού συνεδρίου International Symposium on Process Organization and συν-επιμελητής της σειράς βιβλίων Perspectives on Process Organization Studies, η οποία εκδίδεται ετησίως από τις Εκδόσεις του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Έχει επιμεληθεί της έκδοσης αρκετών βιβλίων, τα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν: The Sage Handbook of Process Organization Studies (με την Ann Langley, 2017), London: Sage; Oxford Handbook of Organization Theory: Meta-theoretical Perspectives (με τον Christian Knudsen, Oxford University Press, 2003); και Philosophy and Organization Theory (με τον Robert Chia, Emerald, 2011).

Είναι συγγραφέας των εξής βιβλίων: Philosophical Organization Theory (Oxford: Oxford University Press, 2019); Complex Knowledge: Studies in Organizational Epistemology (Oxford University Press, 2005); και Αν ο Αριστοτέλης ήταν Διευθύνων Σύμβουλος (Καστανιώτης, 2012, 4th edition). Σχολιάζει τακτικά την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα στην ελληνική εφημερίδα Καθημερινή, καθώς και σε Κυπριακά μέσα μαζικής ενημέρωσης.